Pian edellisen päivityksen jälkeen kävi selväksi, että pentuja meille tosiaan on tulossa. Pentulaatikossa tuhisee nyt 4 päivän ikäiset pojat. Alku ei ollut se mitä toivottiin, mutta nyt on suunta ollut koko ajan ylöspäin.

Pihka alkoi läähätellä ja petaamaan pentulaatikkoa keskiviikkona ja torstaina läähätys oli jo sen verta kovaa, että odotin pentujen syntyvän lähiaikoina. Myös lämpöjen mittaustulokset kertoivat lähestyvästä synnytyksestä. Torstain ja perjantain välisenä yönä heräsin tarkistamaan tilannetta ja huomasin verta lattialla. Tutkin Pihkaa ja huomasin verenvuotoa. Päätin sitten soittaa ell päivystykseen ja he käskivät tulla näytille. Siellä sitten päädyttiin keisarileikkaukseen, koska verenvuoto vaan yltyi eikä Pihka ollut avautunut. Syyksi paljastu irtoava istukka ja leikkaus tehtiin viime hetkellä. Kolme pentua, kaksi urosta (198g ja 142g) ja yksi narttu (102g) näkivät loisteputkivalon lääkärin pöydällä 5.12.2014. 

Pihka hyväksyi pennut ongelmitta ja on koko ajan hoitanut niitä hienosti. Valitettavasti kuitenkin narttupennun matka päättyi vain 1,5 vuorokautta myöhemmin. Suru menetyksestä oli kova. Olin toivonut kovasti narttupentua itselleni. :'( Myöskään poikien alkumetrit eivät sujuneet niin hyvin. Pihkalla ei meinannut irrota riittävästi maitoa ja poikien painot olivat laskusuhdanteisia. Olin hyvin huolissani, vaikka nämä terhakat pojat imivät tarmokkaasti. Käytössä oli Nutriplus geeli ja Puppyboosteria, sitten myös korviketta, mutta Primperan taisi lopulta olla se mikä pelasti tilanteen. Nyt painot on lähteneet sen verran nousuun, että alan luottamaan näiden selviämiseen. Tämän aamun punnituksessa isompi oli 218g ja pienempi 158g.

Bpojat.jpg

 

Poika2_3.jpg

POIKA1.jpg

Poika2_3.jpgPoika1_2.jpg

POIKA2.jpg