Olen ollut sairaana ja työmatkoilla, joten ei olla kauheasti tehty mitään Nellin kanssa. Tänään helatorstaina päätin kuitenkin lähteä lenkin jälkeen halliin. Minulla oli molemmat koirat mukana. Onneksi halli oli tyhjä ja pääsin treenaamaan molempien kanssa. :)

Päätin ottaa Nellin kanssa keppejä eri kulmista ja taas oli lähellä häiriöesteitä. Meni ihan hyvin, mutta pitää enemmän selkeästi treenata lähettämistä kepeille vasemmalta puolen. Kontaktejakin otettiin vähän, mutta nyt palkka tuli vain minulta. Näitä ei kuitenkaan viitsi ottaa kauheasti, kun niissä ei varsinaisesti ole ongelmia. A esteellä kyllä voisi paremmin jäädä odottelemaan alastulokontaktille.

Sitten päätin ottaa ohjausta ja hyppäämistä esteen takaa. Olin todella yllättynyt, että Nelli tajusi heti mistä on kyse. Me ollaan ehkä pari kertaa treenattu aikaisemmin hyppyjä "takaa" - käskyllä! Nelli selkeästi osasi jo käskyn, mutta treenattiin sitä sitten aika paljon. Tätä pitää alkaa käyttämään tästä lähin, sillä se näyttää osaavan jo käskyn.

Agilityn lisäksi otettiin hieman tokoa. Paikallaolo piilossa ollessani näyttää menevän hyvin, kyllä se varmasti kohta pysyy sen 2min ainakin, vaikka olen kokonaan piilossa! :) Estehyppyä otettiin siten, että nami oli palikan päällä aika useamman metrin hypystä ja Nelli sain käydä hakemassa sen "hyppy"-käskyn jälkeen. Ja kun nami oli syöty, annoin "istu"-käskyn ennen kuin se siirtyi minua kohti. Ihan kivasti meni.

Nitan kanssa sitten otettiin vähän hyppyjä, keppejä, putkea ja puomia. Jos pisti hypyt 45cm:n korkeuteen, niin se tuli vaan niiden ali erittäin sujuvasti. 35cm:n hypyt se hyppii kauniisti. Elikkä selkeästi pitää alkaa treenaamaan korkeampia hyppyjä... Keppi harjoittelu meni silleen, kuin näin alkeissa voi vain mennä, eli paaaljon treeniä pitäisi tehdä. Mutta ei mahdottomalta tunnu. Putkethan on opittu jo ihan hyvin aikaisemmin, joten niissä ei mitään ihmeempää, hyvin menee vaikka putki olisi ihan mutkalla. Kontaktiesteissä pitäisi harjoitella kontakteja. Nooh, jospa me päästäis joskus ryhmäänkin asti, niin pääsisi kunnolla treenaamaan tuota...