On tullut vähän taas taukoa näihin treenien kirjoittamiseen, mutta yritän ryhdistäytyä! ;)

Olimme eilen ainokaisina paikalla tokoilemassa. Ei sitten otettu paikallamakuuta, kun ei ollut kavereita. Mutta otettiin seuraamista monella tapaa. Ensin ihan käskytettynä normaali avoimen luokan seuraamiskaavio, jossa sain antaa lisäkäskyjä ja palkata kesken suorituksen. Meidän ongelmat ovat edelleen edistäminen ja käännökset, etenkin vasemmalle.

Sitten mietittiin ratkaisuja tähän. Hidas käynti on ilmeisesti ratkaisu, sillä siinä koira korjaa asentoa ihan itse ja näin edistää vähemmän. Nyt pitää tehdä sellaisia seuraamisia, joissa aloitetaan hitaalla, vaihdetaan välillä normaaliin muutama askel ja sitten taas hidasta. Toinen mitä pitää treenata on taaksepäin meneminen eli opetetaan koiralle, että seuraaminen ei tapahdu aina eteenpäin eikä varsinkaan aina aloiteta siihen yhteen suuntaan. Kokeilimme myös häiriöpitoista seuraamista, missä liikkeenohjaaja käveli meidän perässä ja toisella kertaa meidän vieressä. Nelli ei juurikaan huomioinut häiriötä. Kun työskennellään, niin sitten ei välitetä mitä ympärillä tapahtuu. ;)

Otimme käskytettynä estehyppyä. Siinä tuli sellainen virhe ensimmäisellä kerralla, että Nelli hyppäsi takaisin liikkeenohjaajan käskystä. Otettiin sitten tätä useamman kerran käskytettynä. Aluksi kävin palkkaamassa kun se oli liikkeenohjaajan käskystä huolimatta pysynyt paikallansa. Sitten kokeiltiin miten se reagoi, jos aukaisen vain suuta tai vedän henkeä sisään. No se mokoma ennakoi! Eli tuli takaisin ilman käskyä. Kun en palkinnut sitä tästä, niin jäi vissiin vähän raksuttamaan siellä päässä ja seuraavalla kerralla pääsin palkitsemaan sitä sen jälkeen kun olin aukaissut suuta ja vetänyt henkeä sisään. Lopuksi vielä palloteltiin hypyllä, jotta ei jäisi niin lähelle istumaan.

Luoksetulossa tehtiin treenejä siten, että koira ei nähnyt, että taakse laitettiin makupala. Ensimmäisellä kerralla se näki, että takana oli makupala kun vilkuili taakse ensin. Ensimmäinen pysäytys menikin ihan hyvin. Sen jälkeen kävimme tarkistamassa yhdessä, että alusta oli tyhjä. Tämän jälkeen Nelli ei pysähtynytkään niin hyvin, joten ei palkkaa ja takaisin koira alkuun istumaan. Seuraavalla kerroilla pysähtyikin todella hyvin, joten siitä palkka ja lopetettiin hyvään suoritukseen.

Otettiin vielä jättäviä liikkeitä. Ensiksi otettiin liikkeestä seisominen, joka meni ihmeen hyvin. Pieni taaksevilkaisu ja maan nuuskaisu olivat ainoat miinuspuolet, muuten ei mitään vikaa. Tässä seuraaminen aloitettiin taas normaalia hitaampana. Maahanmenossa ei taas ollut mitään vikaa, pieni vilkaisu vain taakse. Toinen liikkeestä seisominen sen sijaan ei meinannut pysähtyä ihan heti, joten toinen käsky (tai käsky ja käsky, sellanen ässän suhahdus) ja sitten menikin kaikki oikein nätisti. Ilmeisesti minun ei kannata katsoa koiraa palatessa, sillä silloin se ei niin paljon nuuskuttele ja vilkuile ympäriinsä.