Nellin kanssa kävimme tokoilemassa maanantai iltana. Meitä oli kaksi voittajaluokan harjoittelijaa paikalla ja treenasimmekin sitten yhdessä. Aluksi kävimme alokasluokan koirien kanssa paikalla olossa ja olimme piilossa 1,5 minuuttia. Ollaan viime aikoina tehty aika lyhyitä paikalla oloja johtuen uudesta harjoitteluhallista, joka on aika meluisa. Nellillä on välillä ollut ongelmia uusissa paikoissa paikalla olossa. Olenkin halunnut sille paljon onnistuneita suorituksia uudessa paikassa. Lisäksi olemme viime aikoina treenanneet aika usein paikalla istumista, mitä ei eilen kuitenkaan tehty. Mutta minulle sanottiin että se tuleekin vasta EVL:ssä.

Nellin kanssa sitten mietittiin kaukokäskyjä. Tarvimme todennäköisesti uuden käskyn seisomisesta maahan menoon, että se ymmärtää mitä siltä vaaditaan. Nelli kun kuitenkin osaa hissiliikkeenä sen pienellä avustuksella suorittaa. Maahan käsky vaan ei oikein toimi, sillä silloin se nostaa etutassuja ilmaan ja heittäytyy alas hieman edeten paikaltaan. Nyt pitäs vaan miettiä sellainen käsky, jonka minä muistan jatkossakin ja erottuu tarpeeksi muista käskyistä. Sama homma seisomisesta istumisen kanssa, Nellille pitää iskostaa, että siinä pitää hieman peruuttaa etutassuilla.

Käskytettynä seuraaminen meni hyvin, ehkä vähän liiankin innokas oli Nelli, sillä hypähteli pari kertaa. En tässä vaiheessa halua kuitenkaan ojentaa sitä ollenkaan, sillä intoa ja kontaktia me tarvimme eniten lisää. Tällä hetkellä ne on ollut paikallaan joka treenikerralla. Nelli osaa sievästi myös sivuaskeleet, mutta peruutusta meidän pitää treenata kovasti. Sain nyt kanssatreenaajalta neuvon, kuinka hihnan voisi kääriä koiran ympärille ja sillä estää sitä joka askeleelta istumasta.

Lopuksi otimme luoksetulon maahanmenoa. Nelli tekee pysähdyksen ja maahan menon hitaasti, joten aluksi otimme vain vauhdikkaita maahan menoja niin, että peruutin. Sitten otettiin lyhyellä matkalla luoksetulon maahanmeno. Ensimmäisellä kerralla Nelli eteni paljon ennen pysähdystä. Otin käyttöön takapalkan ja pysähdys nopeutui, mutta maahanmeno on vielä hidas ja se saattaa jättää kyynärpäät ilmaan pitkäksi aikaa. Mutta ilmeisesti takapalkkaa kuitenkin kannattaa käyttää, koska pysähdys nopeutuu.

Eli eikun treenaamaan lisää!