Käytiin taas hakumetsässä piipahtamassa. Tällä kertaa otettiin Nellille 3 valmista maalimiestä. Hieman väärästä suunnasta tuuli ja Nelli teki ekalla etsinnällä monta isoa kierrosta löytämättä maalimiestä. Sitten päätin lähettää ennen etulinjaa eli alueen ulkopuolelta, niin löytyhän se ukko ja hienosti menikin se pisto. Toka meni myös oikein mallikkaasti, ei mitään ongelmaa. Mutta kolmannella oli sitten taas vähän ongelmia, nimittäin minulla ei ollut tarkkaa tietoa missä maalimies oli, niin lähetin liian kaukaa. Ei ensin löytänyt, sitten nenä kävi ja päästin ukkoa hakemaan. Tuli kuitenkin tyhjänä takasin. Minulla oli omat epäilykseni, kun Nelli näytti vähän siltä, että oli löytänyt. Luulin kuitenkin, ettei se ollut käynyt maalimiehen luona. Käskin se uudelleen hakemaan ja maalimies oli siellä ollut palkan kanssa odottamassa. Ja sittenhän sitä piti vähän haukkua, kun palkkaa ei annettukaan. Tehtiin uudelleen, eli pyysin koiran pois ja lähetin uudelleen. Sitten se toikin rullan hyvin ja näyttökin meni niinkuin piti. Rulla oli puonnut melko lähelle maalimiestä.

Kuumaa tosiaan oli, juotin koiraa useasti. Mutta silti läähätys vaikeutti rullan pitämistä suussa. Tätä ongelmaa ei tietty sitten kiintorullan kanssa ole, sillä silloin koira voi samalla lähättääkin. Mutta vielä ei olla siinä vaiheessa, että alettaisiin treenaamaan kiintorullalla. Mielestäni pitää tulla muutoin ensin suoritusvarmemmaksi ja lisäksi pitää harjoitella lisää sitä, että rulla voi olla maalimiehellä muuallakin kuin kädessä.

Joka tapauksessa olen melko tyytyväinen tämän päivän treeniin. Ei olla pitkään aikaan otettu valmiita ja olikin yllätys itselleni, että Nelli haki kuitenkin niin hyvin. Se siis työskenteli tosi hyvin ja etsi, ei lopettanut, vaikka oli kuuma ja tuli monta tyhjää pistoa. Kyllä mä uskon, että me edetään, vaikka välillä on tuntunutkin, ettei tästä koskaan mitään tule. Kokeisiin tuskin mennään koskaan, kun ei olla tottistakaan pahemmin treenattu. Onhan tuo tietenkin BH suoritettu, että ei välttämättä olisi mitenkään ylitsepääsemätön juttu. Kuitenkin meillä on noita muitakin lajeja, mitä treenataan eikä haku ole oikeastaan missään vaiheessa vielä noussut meillä ykkösjutuksi, vaikka Nelli selkeästi siitä tykkääkin.