Olimme Allin ja Hannan järjestämässä agilitykoulutuksessa, jossa kouluttajana toimi Mika Moilanen. Treenit olivat monipuoliset ja antoisat.

Harjoittelimme aamulla valssia ja takaohjauksia hypyillä, jotka muodostivat kahdeksikon. Valssit olivat minulla aluksi myöhässä, mutta taisin päästä jyvälle siitä missä vaiheessa ne oikein pitää tehdä. Takaohjauksessa sain yllättyä siitä, että ehkä me ei sitä niin hyvin osatakaan... Ensinnäkin koiran pitäisi hakea paremmin esteitä ja eteen-käskyä on voimistettava. Saatiin tähän myös hyvä uusi koulutusidea, voisimme opettaa koiralle hakemaan hyppyjä siten, että hyppäävät ensin pois päin ja sitten palaavat luokse. Siipi-käskyä alamme siis seuraavaksi treenaamaan.

Iltapäivällä otimme sitten koiran kiihdytystä ja kieroksille ajamista. Tällaisia harjoituksia on hyvä tehdä kisoja ajatellen. Koira kun on kisoissa yleensä aika täpinöissään ja sitten herkempi ohjausvirheille. Ja jos ei ymmärrä minkälaisia asioita herkkä koira kisoissa lukee, niin voi tulla yllätyksiä. Näitä voi treenata juoksuttamalla koiraa suuressa vauhdissa, lisäksi koiraa voi kehua sen kiihtymisestä. Hymy En tiedä osaanko nyt ollenkaan selittää tätä asiaa, mutta tällaisia treenejä olisi tarkoitus jatkossa tehdä.

Palautteeksi saimme, että koiran pitäisi oppia irtoamaan paremmin ja hallintaa myös pitäisi parantaa. Suorituksemme on kuulemma pikkusievää. Silmänisku Aamun alkajaisissa teimme myös tavoitteen asettelun, joka on tänä vuonna kolmosluokkaan. Sen perusteella lähdemme siis suunnittelemaan treenejä. Ja yritän kovasti käydä enemmän kuin kerran viikossa treeneissä.Viaton