Tällä kertaa ohjatuissa treeneissä oli seuraamista. Tarkoituksena oli pitää kontaktia lähdöstä saakka ja tehdä nopeita istumisia. Tehtiin myös liikkeestä maahanmenoa. Näissä treeneissä menimme limittäin vastakkain toisten treenaajien kanssa. Otimme myös kaksi paikallaoloa ja noutoa.

Nellin seuraaminen on parantunut joskus aikaisemmasta. :) Se hakee paremmin kontaktia ja seuraa melko tiiviisti. Kuitenkin lähdössä se usein vilkaisee ensin eteen päin eikä aina edes jää odottelemaan minua, kun luulee, että nyt vauhdilla eteenpäin. Lisäksi helposti tulee edistämistä. Näihin asioihin tulee kiinnittää huomiota harjoittelussa.

Liikkeestä maahanmeno näyttää menevän paremmin, jos en etene liian nopeasti. Jos on liikaa vauhtia, Nelli heittäytyy enemmän sivulle. Tämä olisi hyvä pitää mielessä kokeessakin. Nopeus on ihan kohdillaan tällä hetkellä. Takaisin tullessa valitettavasti vilkuilee taakse ja nuuhkii maata.

Noutamisessa treenattiin myös sivulla kävelyä. Siinä ei mitään muuta ongelmaa kuin että kontaktia Nellillä on hankalampi pitää kapula suussa. Noutoa treenasimme myös siten, että kapula oli seinän vieressä, jolloin koira toivonmukaan oppisi jarruttamaan ennen nostoa. Näytti ihan toimivan, mutta kaipaa lisää treeniä!

Sain muuten ilmotettua Nellin KAS:n tokokokeeseen. ;)