Jännityksellä odotin, että mitenhän Nelli nyt oikein tällä kertaa revittelee treeneissä. Tällä kertaa se kuitenkin kuunteli, vaikka muuten oli kuin tykki. Eka pätkä oli osa viikonlopun kisojen rataa, joka oli kuulemma ollut hankala kohta. No, meillä myös osoittautui suoran putken jälkeen vinossa oleva hyppy vähän hankalaksi, kun ekalla kerralla kuula tuli kuin tykin suusta putkesta eteenpäin. Ei se yhtään katellut, että missä minä oikein olen. Eli uusiksi otettiin ja kouluttajalta sain neuvon ottaa koira paremmin haltuun. Tällä kertaa sitten käskytin taas tuttua 'tässä' käskyä ja tulihan se sieltä mua kohti vähän ja sitten rata menikin hienosti.

Toiseksi treeniksi kouluttaja oli päättänyt ottaa meille hallinta ja ohjaustreeniä hyppyneliössä. Eli ensin pyöriteltiin koiraa ympyrässö ja sitten otettiin valsseja ja vaihdettiin suuntaa / tehtiin kahdeksikko. Aika kamalat kaarroksen Nelli otti, mutta yksistään mun vika kun en tarpeeksi hyvin näyttäny vartalolla, mihin päin seuraavaksi... Toka kerta menikin taas paremmin kun pidin mielessä, kuin ohjata tällä kertaa. Ja ihan treenin lopuksi, kun treenaajia oli niin vähän tällä kertaa, otettiin muutaman kerran keppitreeniä siten, että putki oli häiriönä. Eipä se kamalasti näyttäny siinä sivussa Nelliä häiritsevän. Seuraavalla kerralla sitten vaikeammin, eli siihen suoraan eteen putken suu. ;)

Ja koska treenit loppu ajoissa, ehdin ottamaan Nellin kanssa vielä vähän kontakteja. Kyllä täytyy sanoa, että se tajuaa nämä melko hyvin. En sitten viitsinyt ottaa kuin kerran kutakin kontaktiestettä. Ja huomio, tällä kertaa namit tulivat vain mammalta! Päätin vielä viimeiseksi ottaa tokon estehyppyä. Tällä kertaa tein niin, että heitin namia kauemmas ja sitten käskin koiran hypätä. Sitten välillä otin myös istumisen tähän mukaan. Ja välillä olin heittävinäni namin, mutta sitten heti kun koira oli hypännyt ja mennyt riittävän kauas, annoin 'istu' käskyn ja siitä heti palkkaus kun istui. Saattaa jopa toimia meillä tällä tavalla tämä opettelu. :)