Pääsimme sellaiseen tokoryhmään, jossa on voittajaluokan koiria. Kiva päästä opettelemaan uusia asioita, mutta siellä on tarkoitus edetä tietenkin koirakohtaisesti. Uskon, että meille kaikki uusi tokon saralla on vain positiivista.

Aloitimme paikallaololla. Otimme kahden minuutin paikallaolon ja osa poistui hallista ulos. Tein "taa" rutiinin, Nelli siis luuli, että takana oli palkka. Se pysyi oikein hyvin paikallaan ja oli varsin mallikkaasti. Mutta kun tulimme takaisin ja lähdin kävelemään kohti, se kääntyi katsomaan taaksepäin. Eli nyt tulee uusi ongelma tuosta helposti, jos se luulee, että se saa lähteä itsekseen hakemaan palkkaa. Nyt minulla onkin pohtiminen, teenkö rutiinin kisoissa vai en.

Sitten otettiin seuraamiskaavio kouluttajan johdolla. Mielestäni se toimi taas varsin hyvin, ainut mikä on ongelmana on se, ettei Nellin mielestä se ole kovinkaan mukava liike. Innokkuus on pois. Saimme kotiläksyksi harjoitella uudenlaista palkkaamistekniikkaa. Eli ei saa kävellä kädet nyrkissä, mutta makupala on silti kädessä. Koiran ei siis saa tietää, onko palkka tulossa vai ei. Vau, että joku hoksasi meillä tällaisen ongelman! Kiitos Marika!