Tokotreeneissä päätettiin ottaa kokeenomaisesti muutama liike. Kouluttajamme toimi siis tuomarina ja liikkeenohjaajana. Kaikille otettiin ensin luoksepäästävyys ja paikallaolo. Muut meidän ryhmäläiset on vielä alokas luokan koiria, tai eivät ole vielä edes kilpailleet. Me kuitenkin harjoitellaan avoimen luokan liikkeitä, tietty kun TK1 on jo plakkarissa. ;) Luoksepäästävyydessä ei luonnollisesti mitään ongelmia. Paikalla olossa menin hallista ulos, mutta vilkuilin piilosta Nelliä. Vähän sillä on vielä huoli siitä mihin se mamma oikein menee, mutta pysyi koko ajan paikallaan ja oli tosi tarkkaavaisena! Vielä en uskalla kahta minuuttia olla kokonaan piilossa, mutta eiköhän se pikku hiljaa mahdollistu.

Sitten otettiin kolme vapaaehtoista liikettä. Meillä on monen liikkeen harjoittelu vielä kesken avoimesta luokasta. Valittiin sitten seuraaminen, liikkeestä maahanmeno sekä nouto. Seuraaminen meni vähän niin ja näin, mutta koira pysyi koko ajan melko tiiviisti vierellä ja piti melko hyvin kontaktin. Ongelma on siis kohdassa, Nelli siis edistää aika paljon. Se vaikuttaa sitten istumisasentoihin, jotka on vinoja. Eli tätä vielä pitää hioa. Olin kuitenkin melko tyytyväinen, ei olla otettu pitkiä seuraamisia pitkään aikaan. Kouluttajan mielestä seuraaminen meni seiskan arvoisesti. Maahanmeno oli muutoin tosi hyvä, mutta hidas, myös istuminen, joten siitä 9. Sitten noutodossahan meillä ei pahemmin ongelmia ole ja ollaan kapulan pitämistäkin viime aikoina vähän enemmän harjoiteltu, joten siitä 10.

Hyvä mieli siis jäi! Ai kun olisi enemmän aikaa harjoitella, niin kyllähän tuon kanssa kehtais vielä kilpailemaankin varmasti mennä. :)