Aloitimme tapamme mukaan paikallaololla, tällä kertaa istumisella. Muutoin meni ihan hyvin, mutta lopussa pienessä häiriössä Nelli pisti maahan... Eli pitäisi treenata tätä, mutta nyt pitäisi ensin saada paikalla olo maakuulla kuntoon.

Tämän kertaisena aiheena oli ruutu ja luoksetulo. Me ei pahemmin olla ruutua otettu, mutta näytettiin kuinka olemme kosketusalustalla treenanneet. Nelli tarvii tähän lisää toistoja, jotta se hoksaa paremmin mitä siltä vaaditaan. Mutta ei siis hullummin mennyt, varsinkin kun tekee niitä toistoja, niin kyllä se äkkiä sen hoksaa. Kohta voidaan siis alkaa vaatimaan pysymistä siinä kosketusalustan päällä. Sitten kun Nelli on tarpeeksi ehdollistettu tälle ja se hakee itsekin kosketusalustalle, niin voimme ottaa törpöt mukaan kuvioihin.

Luoksetulossa meillä on ongelmana, että Nelli ei lähde vaihdikkaasti luokse. Tule-käsky tietää heti sitä Nellille, että tässä liikkeessä pysäytetään. Sivu-käsky taas tarkoittaa, että aina tullaan sivulle asti. Pysäytys toimii käsimerkillä sinänsä aika kivasti, mutta heti se tulee huonommaksi kun vauhtia tulee lisää. Kuitenkaan löntystely ei paranna suoritusta, joten nyt otamme hieman vauhdikkaampia luoksetuloja ja vähemmän pysäytystä.

Muiden koirien vuorolla teimme kaukokäskyjä ja seuraamista plus näitä tämän kertaisia harjoitteita. Kaukokäskyissä meinaa vähän olla huonot asennot, etenkin istumisessa minua häiritsee se, ettei se meinaa istua kunnolla ylös asti vaan se jää vähän vajaaksi. Pitää siis selkeämmin  vaatia oikeaa asentoa, josta sitten heti palkkaus. Seuraamisessa meillä meinaa normaalisti olla ongelmana se, että Nelli edistää. Etenkin jos se on kovin innostunut. Mutta tärkeintä seuraamisliikkeiden harjoittelussa on tällä hetkellä se, että niistä pitää tehdä mahdollisimman hauskoja.

Lopuksi otettiin paikallaolo makuultaan. Se kyllä pysyi paikallaan eikä norkoillut taaksekaan, kun en tehnyt rutiineja, mutta maahan meno oli vino ja paikallaolo vähän levoton. Mulle kuitenkin tällä hetkellä pääasiana, että se pysyi paikallaan. Suurimpana tavoitteena seuraavissa kokeissa on se, että Nellin paikallaolo onnistuu eikä se lähde haahuilemaan mun perään.

Valitettavasti agilitytreenit jäi taas meiltä väliin, kun luulin, että ne on hallilla. :/