Hyvää aprillipäivää! On ollut tässä nyt kyllä ihan luvattoman pitkä tauko kirjoittamisen suhteen. Ei ole tullut oikein pidettyä harjoituspäiväkirjaakaan ajantasalla. Lupaan taas jatkossa parantaa tapani. ;) Vaikka eipä tätä varmaan kukaan pahemmin luekaan, mutta itselleni olisi hyvä pitää kirjaa ainakin minun ja Nellin harjoituksista. Alkuvuoden treenejä haittasi juoksut, jotka osuivat juuri harjoituskauden alkuun. KAS:lla oli talviloma tänä vuonna poikkeuksellisesti koko tammikuun, niin tietenkin siihen perään sitten saimme olla treenilomalla. Hakutreeneissä kävimme kuitenkin juoksun aikanakin pari kertaa.

Nyt ollaan sitten ahkerammin yritetty treenata agilityä ja tokoa. Olenkin ilmoittanut Nellin epävirallisiin tokokisoihin 12.4 ja virallisiin agilitykisoihin 13.4. Agilityssä olemme yrittäneet treenata kontakteja eteenpäin. Koulutusohjaajamme huomasi, että käytän ihan turhaan pakotteita kontakteilla, mikä hidastaa koiraa ja tekee sen hieman epäluuloiseksi. Teemme tällä hetkellä siten, että alastulokontakteilla on namipala ja itse yritän vain juosta muutaman askeleen ohi kääntymättä koiraan päin. Olen saanut myös monesti todeta tämän vuoden puolella, että Nelli lukee älyttömän hyvin vartalo-ohjausta, kun taas minä en ollenkaan osaa käyttää vartaloa oikein. Kuten noissa kontakteilla ja sitten muutenkin ohjaukseni on tosi puutteellista. Pitäisi oikeasti tajuta, miten sille koiralle kertoo, mihin seuraavaksi mennään.

Tokossa olemme sen verran edistyneet, että seuraamiseen ja tekemiseen on tullut ihan erilaista intoa. Kuitenkin useat samankaltaiset toistot kyllästyttävät Nelliä. Yritetään siis tarkkuuden lisäksi edelleen pitää yllä sitä innostusta ja tekemisen meininkiä. Nelli aivan rakastaa kyllä pallo palkkaa nykyään, se antaa myös lisää vauhtia suorituksiin. Vähän joka alueella olisi kyllä hiottavaa, mutta taidamme silti kokeilla kisaamista vielä tämän kevään / kesän aikana. Pitää katsoa miten nuo epikset menee ja päättää sitten jatkosta.

Hakutreenejä on ollut lähinnä harvakseltaan. Odotellaan parempia keliä ja maastoja. Nelli kaipaisi selvästi hieman haasteellisempia treenejä kuin vain parkkipaikalla lumikasan takaa hakemista. Seuraavaksi olisi tarkoitus opettaa kiintorullan käyttö, mutta siihen ei ole tarkoitus harjoituksissa kokonaan siirtyä. Nellin kuumuminen johtaa edelleen haukkumiseen, siis ei vain maalimiehen luona vaan keskilinjalta vähän joka kohtaan. Paras olisi, kun olisi tehty jotain muutakin ennen kuin menemme metsään. Nellillä toimii aika hyvin umpparit, melkein paremmin kuin avopiilot. Silloin se ei niin paineistu maalimiehistä. Etenemistä pitäisi kovastikin treenata, lisäksi olisi tarkoitus ottaa jossain vaiheessa niitä tyhjiä.

Nitan kanssa ei olla mitään ihmeempiä tehty. Sivulle tulo on alkanut edistyä ja seuraamistakin ollaan otettu. Agilityssä ollaan opeteltu esteitä eteenpäin, haaveilenkin tällä hetkellä alkeiskurssista.

Jetta kävi 20.3 silmä ja polvi tutkimuksissa ja kaikki näytti oikein hyvältä, sillä silmät olivat täysin terveet ja polvet 0/0.

Ai niin ja tulihan tuossa viime vuoden puolella valmistuttua Filosofian Maisteriksi (FM). Nyt pitäisi olla enemmän aikaa treenaamisellekin. Ja tää ei sitten ollu aprillipila... :P